Beste gebruiker, uw browser is verouderd. Voor de beste ervaring raden we u aan om altijd de nieuwste versie van een browser te gebruiken. U gebruikt versie . De laatste versie is . Klik hier om te updaten

Beste gebruiker, uw browser is verouderd en/of niet ondersteund. Voor de beste ervaring raden we u aan om bijvoorbeeld Safari, Chrome, Firefox of Edge te gebruiken als browser.

In 2021 verdwijnt de CV-ketel

Het AD schreef 28 maart dat de ouderwetse cv-ketel vanaf 2021 niet meer in huis geplaatst mogen worden. Jaarlijks worden er 3,5 duizend cv-ketels vervangen, maar dat mag dus niet meer. Ze moeten vanaf 2021 worden vervangen door een hybride systeem, een warmtepomp of een ander duurzaam alternatief. 

In 90 procent van de huizen zit nu nog een cv-ketel gestookt op gas. Op aan het klimaatverdrag van Parijs te voldoen en de gaswinning in Groningen te verlagen, willen partijen het alternatief voor een cv-ketel na 2021 verplichten. Uit onderzoek van Ecorys blijkt dat lage en middeninkomens financieel in de problemen komen als zij hun huis zonder gas moeten verwarmen, schrijft AD.nl. Voor een rijwoning kost het naar schatting €18.000 op gasloos te worden.

cv-ketel-helm-en-heus