Beste gebruiker, uw browser is verouderd. Voor de beste ervaring raden we u aan om altijd de nieuwste versie van een browser te gebruiken. U gebruikt versie . De laatste versie is . Klik hier om te updaten

Beste gebruiker, uw browser is verouderd en/of niet ondersteund. Voor de beste ervaring raden we u aan om bijvoorbeeld Safari, Chrome, Firefox of Edge te gebruiken als browser.

Kwartaalcijfers 4e kwartaal 2017

De kwartaalcijfers van  het 4e kwartaal 2017 zijn bekend. We zullen de opvallendste onderwerpen uitlichten. Afgelopen jaar zijn er in Nederland in totaal 234.000 bestaande koopwoningen verkocht. Dit zijn er minder dan in voorgaande jaren. In een jaar tijd daalde de verkooptijd in Nederland van de gemiddeld verkochte woning van 76 dagen naar 52 dagen. Dit is voor de verkoper van de woning een positief gegeven. Het aandeel woningen dat boven de vraagprijs verkocht wordt, zit al enige tijd in een ongekende opwaartse trend. Inmiddels wordt bijna 28% boven de vraagprijs verkocht. Het Westland laat een prijsstijging zien van 6,5% t.o.v. een jaar geleden. Hiernaast wordt 17% voor de vraagprijs verkocht.

In het 4e kwartaal van 2017 werden er in Westland ook minder woningen verkocht t.o.v. vorig jaar. De trend die zich in de randstad voordoet, wordt in Westland overgenomen. Woningen worden steeds sneller, tegen een steeds hogere prijs verkocht.

helm-en-heus-cijfers-naaldwijk