5 tips voor de NVM Open Huizen Dag

Ga goed voorbereid op pad met deze 5 tips!

Twee keer per jaar wordt er een Open Huizen Dag georganiseerd. Zaterdag 28 maart tussen 11.00 en 15.00 uur is het mogelijk om alle deelnemende huizen zonder afspraak te bezoeken. Dit is een uitstekend moment om je te oriënteren op de huizenmarkt. Met deze 5 tips gaat u goed voorbereid op pad, op zoek naar uw droomhuis.

Tip 1:
Stel een wensenlijst op, zoals locatie van de woning, ligging van de tuin, kindvriendelijke buurt, het aantal slaapkamers, type keuken etc. Wat is echt belangrijk en waarin kunnen concessies gedaan worden?

Tip 2:
Bedenk goed welke huizen je wilt bekijken. Stippel een route uit, kies daarbij de huizen die voldoen aan uw budget en wensenlijst. Klik op deze link voor een overzicht van alle deelnemende huizen. Zet ook een huis op je lijstje waar je over twijfelt, maar wat je best eens zou kunnen verrassen.  Houd tijdens het bezichtigen de tijd goed in de gaten, zodat je alle tijd heb om de huizen te bezichtigen.

✔ Tip 3:
Noteer tijdens het bezichtigen direct alle plus- en minpunten en maak eventueel ook foto’s, indien de verkopers dat goed vinden. Na het bezichtigen van een aantal huizen is het lastig om nog alles te onthouden.

✔ Tip 4:
Stel vragen! Noteer vooraf vragen die je wilt stellen zodat u na de bezichtiging alles weet wat u wenste. Wat vinden de verkopers van de buurt en is er voldoende parkeergelegenheid? Kan de verkoper een vraag niet beantwoorden, onthoud de vraag en neem contact met ons op. Wij staan klaar voor al uw vragen.

✔ Tip 5:
Bekijk alle ruimtes en bedenk de mogelijkheden die de ruimtes bieden. Vraag jezelf af: is de indeling van de woning goed of zou je hier aanpassingen in willen doen? Is de keuken te klein? Wellicht kan er een binnen muur uitgehaald worden, waardoor er meer ruimte gecreëerd kan worden. Denk in mogelijkheden in plaats van in problemen.

De belangrijkste tip: Ga op pad! Een openhuizendag is hét moment om vrijblijvend even te gaan snuffelen, je weet maar nooit.

Wanneer u een woning heeft gezien die aan uw wensen voldoet, neem dan contact met ons op!