Beste gebruiker, uw browser is verouderd. Voor de beste ervaring raden we u aan om altijd de nieuwste versie van een browser te gebruiken. U gebruikt versie . De laatste versie is . Klik hier om te updaten

Beste gebruiker, uw browser is verouderd en/of niet ondersteund. Voor de beste ervaring raden we u aan om bijvoorbeeld Safari, Chrome, Firefox of Edge te gebruiken als browser.

In de schijnwerpers: Hoek van Holland

Deze week staat badplaats Hoek van Holland in de schijnwerpers. Hoek van Holland ligt dichtbij Westland, maar is een officiële wijk van de stad Rotterdam. Tot 2014 was ‘de Hoek’ een deelgemeente van Rotterdam. Hierna werd het een stadsgebied en kreeg het haar eigen gebiedscommissie. Op dit moment (december 2017) telt Hoek van Holland iets meer dan 10.000 inwoners en ruim 5.500 huishoudens. De huishoudersverdeling staat hieronder. Wat opvalt is dat het overgrote deel “ouder” is. Vergrijsde eenvoud (70+) en Welverdiend Genieten (60+) vormen samen de absolute meerderheid in Hoek van Holland.

Verdeling HvH

Wonen in Hoek van Holland

Wat Helm & Heus Makelaars natuurlijk het interessants vindt, is wat de woningmarkt doet in Hoek van Holland. Het huidige woningaanbod is 49, waarvan 14 appartementen. Het aanbod is, zoals hieronder te zien, redelijk verdeeld. Zoals in elk vergelijkbare woonplaats worden de tussenwoningen het meest te koop aangeboden. Het aanbod van tussenwoningen ligt iets hoger dan het landelijk gemiddelde, maar er is nog wel een ruime krapte in de markt. Ten opzichte van ‘s-Gravenzande zit Hoek van Holland in een iets ruimere markt. Ben je opzoek naar een appartement groter dan 80m², dan zal je in Hoek van Holland beter slagen dan in ‘s-Gravenzande.

f2b737e3cb5648b58b3a2d1bb68c56b7

In 2017 zijn er 17 verhuizingen geweest naar bestaande woningen (via NVM-makelaars). De laatste verhuizingen naar de nieuwbouwwijk l’Avenue zijn hierbij dus niet meegerekend. Als we hierop inzoomen, kunnen we zien dat er van de 17 verhuizingen er 7 naar een appartement zijn gegaan, 4 naar een vrijstaande woning, 4 naar een tussenwoning en 2 naar een hoekwoning. Gemiddeld betaalde deze verhuisgroep €327.588 voor hun nieuwe woning. Zo’n 90% procent kwam vanuit een koophuis en de overige 10% kwam uit het ouderlijk huis. Een leuk feitje is dat de personen die binnen Hoek van Holland verhuisden, gemiddeld 500 meter verder gingen wonen.

Helm & Heus Makelaars in Hoek van Holland

In 2017 verkocht Helm & Heus Makelaars 7 woningen in Hoek van Holland tegen een relatief korte verkooptijd. Daarnaast sponsort Helm & Heus verenigingen in de kustplaats en wonen er twee medewerkers, Rik de Jong en Serena Vos, in de Hoek.

Wat is je huis in Hoek van Holland waard?

Wil jij gratis en vrijblijvend de waarde van je huis weten? Dat kan! Via 3 eenvoudige stappen krijg je direct de waarde van je huis te zien.

DOE DE CHECK