Beste gebruiker, uw browser is verouderd. Voor de beste ervaring raden we u aan om altijd de nieuwste versie van een browser te gebruiken. U gebruikt versie . De laatste versie is . Klik hier om te updaten

Beste gebruiker, uw browser is verouderd en/of niet ondersteund. Voor de beste ervaring raden we u aan om bijvoorbeeld Safari, Chrome, Firefox of Edge te gebruiken als browser.

Wees alert! Nieuw boetebeleid energielabel

Bij het verkopen van uw woning dient u tijdens de overdracht het definitieve energielabel beschikbaar te stellen aan de koper(s).

 

Voorheen was het mogelijk dat de Inspectie Leefomgeving en Transport een last onder dwangsom oplegde aan de verkopers ter waarde van maximaal €405,-.
Dit betreft een voorwaardelijke sanctie welke vervalt als verkoper na de overdracht het energielabel alsnog kan aanleveren.

Vanaf 3 juli 2019 is het boetebeleid bij het energielabel voor woningen veranderd. Hoewel het tarief daalt naar €170,- voor particulieren en €340,- voor organisaties, verdwijnt de voorwaardelijke sanctie. Verkoper dient op het moment van verkoop het definitieve energielabel aan te leveren. Een herstelregeling is niet meer mogelijk. Wij attenderen natuurlijk onze verkopers op deze verandering.

 

Bron: NVM