Castello - Helm & Heus Makelaar Westland

Castello

Geplaats op: 21 aug 2020

Heb jij al van Castello gehoord?Castello is de plek in hartje ’s-Gravenzande met 9 huurwoningen voor Westlandse starters!

In de voormalige fietsenwinkel “Mondt” tweewielers, gelegen op de hoek van de Pompe van Meerdervoortstraat en de van de Kasteelestraat, zijn zeer recent starterswoningen gerealiseerd.

De populaire fietsenwinkel ‘Mondt’ waar menig Westlander zijn fiets heeft gekocht of tijdens de jaarwisseling zijn vuurwerk heeft gehaald, is na grootschalige verbouwingen omgetoverd tot 9 starterswoningen. Hierbij zijn feitelijk alleen de vloeren, muren en dak behouden gebleven waardoor er een totale renovatie plaats heeft gevonden.

Binnen dit nieuwe project zijn maar liefst 5 studio’s, 3 appartementen én een woonhuis gerealiseerd. Alle woningen worden opgeleverd met splinternieuwe keukens met inbouwapparatuur, badkamers en wand-/vloer inrichting. Dus direct te betrekken.

Op het kantoor Helm & Heus makelaars vertelt Donna van der Helm, dat de uitvoering van dit project zeker geen gemakkelijk weg was. Dit bleek uit de gemeentelijke hindernissen en bezorgde buren, tijdens het indienen van de nieuwbouwplannen. Het is namelijk nogal spannend om een vertrouwde winkel om te toveren naar een wooncomplex.

De ontwikkelingen werden gelukkig heel positief opgepakt. Dat bleek wel uit de enorme vraag voor dit project. Binnen de kortste tijd waren de studio’s en appartementen verhuurd. Vorige week kregen de gelukkige starters de sleutel van hun nieuwe paleisjes. Opvallend is dat (bijna) alle huurders afkomstig zijn uit het Westland en dat dit tevens hun eerste woning is. De meeste komen direct uit het ouderlijk huis. Hoe bijzonder is dat? Niet alleen de starters maar ook de ouders zijn dus ontzettend blij….

Donna is blij om te zien met hoeveel enthousiasme en ideeën de jonge huurders hun nieuwe woning betrekken.

Blije buren

Natuurlijk hebben we ook de buren gevraagd naar hun kijk op deze grootschalige renovatie.  En wat blijkt? Alleen maar positieve geluiden! De buurtjes knepen ‘m om eerlijk te zijn best wel eventjes. De omwonende vonden het heel spannend en waren bang voor overlast, maar daar zijn ze volledig van terug gekomen! De huidige bewoners vinden het erg gezellig dat er weer levendigheid in de straat is gekomen en zijn enthousiast over de metamorfose van een prachtig nieuw wooncomplex. Blije buren dus!