6 tips voor het isoleren van je huis! - Helm & Heus Makelaar Westland

6 tips voor het isoleren van je huis!

Geplaats op: 30 nov 2020

Na deze 6 stappen is je woning optimaal geïsoleerd. En.. bespaar je ook flink wat energie!Er zijn koude wintermaanden onderweg en daarom kan iedereen wel goede tips gebruiken over hoe je je huis lekker warm houdt. Met deze zes tips kan je zelf de isolatie van je huis verbeteren. Vaak denken mensen aan grote investeringen bij het woord isolatie, maar wij kunnen je laten zien dat dat niet altijd zo hoeft te zijn!

1.     Tochtstrips! Zelfs de kleinste kieren belemmeren de isolatie van je huis. Via bijvoorbeeld de brievenbus kan de warme lucht ontsnappen. Het plaatsen van tochtstrips tegen gaten en kieren zal ervoor zorgen dat er meer warmte binnen blijft.

2.     Het klinkt misschien raar, maar houdt juist de ventilatieopeningen open! Schone, droge buitenlucht warm sneller op. Dit is dus juist goed voor je energieverbruik en het is ook nog eens gezonder voor je!

3.     Gebruik je gordijnen slim! Gesloten gordijnen zorgen ’s avonds niet alleen voor privacy, maar ze vormen ook een extra isolatie voor je woning. De stilstaande lucht tussen het raam en de gordijnen houdt veel warmte vast. Gooi de gordijnen daarentegen gelijk open als overdag de zon schijnt, zo maak je gebruik van de gratis warmte van de zon!

4.     In een warm huis kan de vloer koud zijn, want de warmte stijgt op. De verwarming hoger zetten heeft hiervoor weinig zin en dat kost ook nog eens extra energie, dus trek lekkere warme sloffen of sokken aan!

5.     Zet een uur voordat je gaat slapen de verwarming alvast lager. Zoveel koelt het dan niet meer af en het scheelt zo 4% op je energieverbruik.

6. Onzichtbaar energie besparen? Plaats reflecterende folie achter de radiatoren! Deze geven warmte af aan je huis in plaats van je muren. En ook erg fijn; het is heel snel warm!

Met deze tips zit je er in ieder geval lekker warm bij tijdens de winter, en ben je nog eens milieubewust bezig ook! Beter kan bijna niet, toch?

P.S. Heb je zelf al iets gedaan in huis om het beter te isoleren en warmer te krijgen? Laat het ons vooral weten! Vinden we leuk.