Hypotheekrente duikt voor het eerst onder de 1 procent - Helm & Heus Makelaar Westland

Hypotheekrente duikt voor het eerst onder de 1 procent

Geplaats op: 20 feb 2020

Huizenkopers die hun hypotheekrente voor langere tijd willen vastzetten, hebben nog nooit zo goedkoop een hypotheek kunnen afsluiten.

De hypotheekrente voor een lening met een looptijd van tien jaar met Nationale Hypotheek Garantie (NHG) is voor het eerst tot onder de 1% gezakt. Zakenbank NIBC introduceerde afgelopen donderdag 13 februari een nieuw hypotheeklabel, welke een lening tegen 0,99% aanbied. De verwachting is dat andere aanbieders van hypotheken met NHG snel zullen volgen.

Naast de lening met een looptijd van tien jaar biedt de bank alle rentevaste periodes aan tot en met twintig jaar. Ook de 30 jaars hypotheekrente dook kort geleden onder de 2%. Hierbij gaat het echter wel om hypotheken met NHG. De gemiddelde rente voor hypotheken zonder NHG ligt op 2,45%.

Je kunt een hypotheek dus nu met lage rente afsluiten, dit kan flink schelen in de woonlasten. De hypotheek is nu het probleem niet meer, het vinden van een huis, dat is momenteel de uitdaging. Hoe lager de rente, des te meer mensen er op een woning zullen reageren en bieden.
Wil jij op de hoogte blijven van ons aanbod, maak een zoekersprofiel aan en krijg als eerst de nieuwe woningen te zien!

Voor een verbouwing van het huis is de lage rente wel gunstig. Tegen een lage rente valt daar nu een lening voor af te sluiten. Ook sluiten steeds meer mensen hun huidige hypotheek over. Oversluiten betekent het omzetten, of wijzigen van een bestaande hypotheek. Ondanks dat het oversluiten van de hypotheek gepaard gaat met een boete van de bank, nemen veel huizenbezitters die voor lief en sluiten zij toch een nieuwe hypotheek af.

Heb jij verder nog vragen? Onze hypotheek adviseur Tim van Es heeft hier antwoord op!

Tel: 0641209811