Je woning verkopen? Dit is hét moment om jouw woning te koop te zetten! - Helm & Heus Makelaar Westland

Je woning verkopen? Dit is hét moment om jouw woning te koop te zetten!

Geplaats op: 14 jul 2020

De woningmarkt heeft tot nu toe weinig te lijden gehad onder de corona crisis. Dat blijkt uit de cijfers van het 2e kwartaal, ten aanzien van de woningmarkt in Nederland en de regio Haaglanden, welke recent bekend zijn gemaakt.

‘’Vraag naar een woning overtreft wederom het aanbod, overbieden is geen uitzondering!’’ NVM

Het afgelopen kwartaal was een kwartaal dat zo goed als geheel in corona tijd plaats vond. De NVM merkt dat de consument vertrouwen heeft in de veerkracht van de Nederlandse economie. Uit de cijfers blijkt dat de prijs van de gemiddeld verkochte woning in Nederland € 335.000, bedraagt, dat is 8,8% meer dan een jaar geleden! Ook is 52% van alle woning voor meer dan de vraagprijs verkocht. Ondanks dat er in absolute zin minder kopers zijn, blijft men overbieden om de gewenste woning te bemachtigen.

Het 2e kwartaal bestaande woningbouw in Nederland in cijfers:

  • De NVM-makelaars verkochten ruim 37.600 bestaande koopwoningen
  • Er stonden halverwege het 2e kwartaal 2020 slechts 33.500 woningen te koop
  • Een potentiële koper kon uit 2,7 woningen kiezen (krapte-indicator), wat betekent dat er sprake is van een zéér krappe markt. In 2020 is de woningmarkt krapper dan ooit eerder deze eeuw
  • Er zijn bijna 2% woningen minder te koop gezet
  • De looptijd van verkochte woningen bedraagt 28 dagen
  • Een looptijd van de in aanbod staande koopwoningen is 98 dagen. Daarmee staat de te koop staande woning voor het eerst sinds 2002 gemiddeld minder dan 100 dagen te koop.

Wanneer we inzoomen op het Westland zien we dat er t.o.v. het 2e kwartaal van 2019 6,2% meer woningen verkocht zijn en dat er een prijsstijging van 10,4% te zien is.

Wat een onwijs mooie cijfers! Denk jij eraan om je woning te koop te zetten? Wacht dan niet langer; de cijfers spreken voor zich! Dit is hét moment om joúw woning te koop te zetten!
Benieuwd wat wij voor jou kunnen betekenen? Bel voor een vrijblijvend gesprek naar 0174 419 000 of mail info@helmheus.nl.

 

 

 

 

 

 

 

Bron: NVM Afdeling Haaglanden