Kan jouw keuken een update gebruiken? Dit zijn de keukentrends van 2021! - Helm & Heus Makelaar Westland

Kan jouw keuken een update gebruiken? Dit zijn de keukentrends van 2021!

Geplaats op: 19 mei 2021

Een keuken is tegenwoordig zoveel meer dan een plek waar wordt gekookt. Steeds vaker vormt de keuken, naast de woonkamer, het ‘hart’ van de woning waar je gezellig samen eet na een lange werk- of schooldag of waar je in het weekend lekker borrelt met vrienden.  Is je keuken in jouw optiek niet meer helemaal je-van-het en zou je hier graag verandering in brengen? Dan kun je wellicht wat leuke inspiratie uit de onderstaande keukentrends van dit jaar halen!

Eenheid door materialen

Zeker als er sprake is van een open keuken, zien we dat er steeds meer wordt gelet op het ‘doortrekken’ van de ene ruimte naar de andere. Dit gebeurt door bijvoorbeeld materialen in de keuken te gebruiken die eerder alleen in de woonkamer te vinden waren en vice versa. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een houten aanrechtblad, keukenkasten of kookeiland.

Back to black

Zwarte keukens waren al steeds meer in opkomst en ook dit jaar zet deze trend zich voort. Waar een zwarte keuken eerder als ‘erg gedurfd’ werd gezien, is deze nu al in heel wat woningen te vinden. Een zwarte keuken hoeft ook helemaal niet ‘gedurfd’ te zijn. Als je het combineert met zachte kleuren (accessoires) en wat planten, krijgt het een hele huiselijke uitstraling. Combineer je het bijvoorbeeld met gouden elementen, dan geeft een zwarte keuken de ruimte een mooie chique look. Daarnaast is zwart heel neutraal en daardoor te combineren met praktisch ieder interieur.

Rural Chic

Deze stijl is al een tijdje ‘hot’ en dit lijkt voorlopig ook nog niet minder te worden. Rural Chic is een stijl waarin industrieel en landelijk met elkaar worden gecombineerd. Binnen deze stijl zien we vooral strakke architectonische lijnen en materialen als steen, marmer en hout. De uitstraling is stoer en wordt afgemaakt met enkele leuke accessoires als eyecatchers.

Marmer maakt een comeback 

Net als bij kleding, maken ook interieurtrends soms een comeback. Het gebruik van marmer in de keuken is één van de trends die weer terug is van weggeweest. Marmer is een steensoort met een luxe uitstraling en leent zich goed als materiaal voor bijvoorbeeld het aanrechtblad of op de achterwand. Hoeveel marmer je in de keuken wil gebruiken, is natuurlijk helemaal aan jezelf. Wil je het wat subtieler houden? Voeg dan eerst wat marmer aan je keuken toe door middel van marmeren keukenaccessoires.