Tips om je woning te beschermen tegen inbraak - Helm & Heus Makelaar Westland

Tips om je woning te beschermen tegen inbraak

Geplaats op: 28 jul 2020

Is jouw woning goed beveiligd tegen inbrekers? Binnen een halve minuut kan een inbreker al binnen zijn. Wij geven jou eenvoudige tips om jouw woning veiliger te maken. Zo kan je met een veilig gevoel op vakantie of een dagje weg!

  • Investeer in goede sloten en hang- en sluitwerk. Zijn jouw ramen en deuren voorzien van goed hang- en sluitwerk? Het is voor de hand liggend, maar het is van belang om juiste sloten en scharnieren aan te schaffen. Aan de hand van het Politiekeurmerk Veilig Wonen kan je zien of hang- en sluitwerk voor een veilige woning zorgt. Eén van de veelgebruikte inbraakmethodes is het opentrappen van je deur. Met een extra slot op kniehoogte verstevig je de deur.
  • Zorg voor een bewoonde indruk. Opruimen voordat je weg/ op vakantie gaat, is juist niet nodig! Laat juist een mok en een krant op tafel liggen of het speelgoed van de kinderen in de tuin of woonkamer slingeren. Hoe meer je je huis hebt opgeruimd, hoe minder geloofwaardig het is dat je thuis bent. En uh.. het scheelt ook nog eens heel veel vakantie opruim stress zo vlak voor de vakantie; Win, win dus! :)
  • Zet de inbrekers in de spotlight! Een van de meest effectieve middelen om inbraak tegen te gaan is verlichting. Plaats tijdschakelaars in de woning en zorg voor buitenverlichting zoals een lamp met bewegingssensor of een schemerschakelaar. Laat de buitenverlichting weg schijnen van de woning, zodat de inbrekers niet jouw woning in kunnen gluren.
  • Houd waardevolle spullen uit het zicht. Let erop dat de waardevolle spullen niet nog ergens rondslingeren. Berg jouw laptop, iPad, sieraden, sleutels etc. altijd goed op. Hoe moeilijker je het ze maakt, hoe kleiner de kans dat ze bij je zullen inbreken.
  • Maak het inbrekers niet te makkelijk! Dit zinnetje komt bekend voor toch? Geef de inbrekers geen hulpmiddelen waarmee zij gemakkelijk kunnen inbreken, zoals een container, ladders of gereedschap. Zorg dat dit opgeruimd is voordat je weggaat.

Daarnaast zijn de bekende manieren van beveiligen ook altijd mogelijk, zoals een camerabeveiliging of alarmsysteem. Tot slot is een goede buur ook erg fijn! Laat je buren weten dat je op vakantie gaat, zo kunnen zij ook een oogje in het zeil houden. Want je weet wat ze zeggen; liever een goede buur dan een verre vriend. Fijne vakantie!