Tips ter voorbereiding op de woningfotografie! - Helm & Heus Makelaar Westland

Tips ter voorbereiding op de woningfotografie!

Geplaats op: 01 mei 2020

Sterke foto’s maken het verschil bij de verkoop van een huis. Het is belangrijk dat de woning netjes en opgeruimd is wanneer de fotograaf langskomt en de foto’s gemaakt worden. Zo zullen de overbodige spullen weggehaald moeten worden, om een fijne, gezellige sfeer te creëren.Lees snel verder om meer te weten over hoe jij je hierop kunt voorbereiden!

De voortuin is het eerste aanzicht van de woning en hoort er dan ook goed uit te zien, dit geeft een eerste indruk. Een vanzelfsprekende tip is om ervoor te zorgen dat er geen zichtbaar onkruid in de tuin aanwezig is. Daarnaast toont de tuin al snel mooier wanneer er geen fietsen of speelgoed in de voortuin staat.
Een veel vergeten onderdeel, zijn de vuilnisbakken. De voortuin toont vaak groter wanneer de containers niet in het zicht staan.

Heb jij een tuinset in de voor- en/of achtertuin staan? Leg de kussens in de stoelen en/of bank en creëer direct meer gezelligheid.

Vaak wordt het vooraanzicht van de woning als hoofdfoto gekozen dus houd hier rekening mee!

De hal
De hal is de eerste ruimte die je ziet bij binnenkomst. Zorg ervoor dat alle schoenen, jassen en paraplu’s opgeruimd zijn. Haal eventueel ook enkele jassen weg, een volle kapstok geeft een rommelig beeld.

De woonkamer
De woonkamer is een belangrijke ruimte, hier moet het thuisgevoel aanwezig zijn. Haal persoonlijke spullen weg, houd de vloer vrij en plaats leuke planten en bloemen. Vervang eventuele defecte verlichting, herstel loshangend behang en dicht gaten in de muur.
Creëer licht door de luxaflex, shutters en andere raambekleding open te zetten.

De keuken
Wat bij veel mensen op de aanrecht staat zijn kruiden en keukengerei, maar dit zorgt voor veel onrust in het beeld.  Het is belangrijk dat de keuken er fris en opgeruimd uitziet, zet eventueel een gevulde fruitmand op het aanrecht.

De slaapkamer
In de slaapkamer is het van belang dat alle persoonlijke spullen weg zijn. Denkend aan kleding, cosmetica, fotolijsten etc. Zorg ervoor dat het bed netjes opgemaakt is, gebruik het liefst een schoon/licht dekbedovertrek. Het is belangrijk dat de slaapkamers een schone, frisse en luxe uitstraling hebben. Ook hierbij is het belangrijk dat er genoeg lichtinval is.

De badkamer
Let er in de badkamer op dat de wc-bril naar beneden staat, de kranen recht staan en er schone handdoeken hangen. Decoreer de badkamer met bijvoorbeeld enkele kaarsen of een klein plantje.

De achtertuin
Het is van belang dat ook het onkruid uit de achtertuin verwijderd is, de containers/ ladders/ bezems uit het zicht staan en de tuin gevuld is met planten. Staat er tuinmeubilair? Leg de kussens neer en zorg zo voor meer gezelligheid.