Update coronavirus: De woningmarkt blijft tot op heden stabiel! - Helm & Heus Makelaar Westland

Update coronavirus: De woningmarkt blijft tot op heden stabiel!

Geplaats op: 06 mei 2020

Nadat de ingrijpende coronamaatregelen van kracht werden hielden huiseigenaren, mogelijke kopers en makelaars hun adem in, zal corona ook in onze branche gaan toeslaan? Durven mensen hun huis nog te koop te zetten of een aankoop te doen?

De angst dat de woningmarkt zou instorten door corona lijkt vooralsnog onterecht. Uit cijfers van de Nederlandse Vereniging van Makelaars (NVM) zijn nog weinig negatieve gevolgen te zien voor de woningmarkt. Huishoudens welke concrete aankoopplannen hebben, die op het punt staan om de stap te zetten, zetten deze plannen gewoon door.

Het aantal woningen dat verkocht is, daalde de afgelopen weken weliswaar iets, maar volgens de NVM wordt dat vooral beïnvloed door de afgelopen vrije dagen.
Wat wel opvalt is dat er meer huizen te koop gezet worden. De woningbezitters die wilde verkopen, hebben deze plannen naar voren geschoven, uit angst dat de crisis later wel effect heeft op de huizenmarkt.

Momenteel heeft de coronacrisis nog weinig negatieve gevolgen voor de huizenbranche, maar wat de toekomst ons gaat brengen blijft onzeker.

Ben jij opzoek naar een nieuwe woning of wil jij jouw huidige woning verkopen? Neem dan contact met ons op en wij helpen je graag verder.

Bron: www.nvm.nl
www.vastgoedactueel.nl