Veel gestelde vragen omtrent het Coronavirus - Helm & Heus Makelaar Westland

Veel gestelde vragen omtrent het Coronavirus

Geplaats op: 18 mrt 2020

Het coronavirus heeft ons bereikt en sindsdien volgen de maatregelen elkaar snel op. Dit roept bij iedereen ook veel vragen op. Via dit bericht informeren we je over wat dit voor onze markt betekend.

Is Helm & Heus Makelaars gewoon bereikbaar tijdens het Coronavirus?
Jazeker! Ondanks dat een groot deel van onze medewerkers vanuit huis werkt, zijn wij gewoon telefonisch bereikbaar. Een e-mail sturen of een vraag stellen via de app kan uiteraard ook. Verder hopen wij net zo snel als gewoonlijk te kunnen reageren. Tot nu toe kunnen de afspraken doorgang vinden maar we passen hier en daar de vorm aan. Uiteraard onder voorbehoud en na overleg met onze klanten.

Ik wil mijn huis verkopen, kan de makelaar wel bij mij thuis langskomen tijdens het Coronavirus?
De komende periode zullen woningopnames gewoon worden uitgevoerd waarbij de voorzorgmaatregelen van het RIVM en NVM in acht worden genomen. Om te adviseren over de vraagprijs, de woningwaarde en om alle kenmerken op te nemen, is een woningopname door onze makelaar noodzakelijk.

Ik wil een huis bezichtigen via Helm & Heus Makelaars, is dit mogelijk, tijdens het Coronavirus?
Ja, dat kan. Als we kijken naar de adviezen van het RIVM en de NVM, dan kunnen bezichtigingen nog steeds doorgaan. Wel zijn alle ‘open huis’-evenementen geannuleerd. Het kan uiteraard zo zijn dat de verkoper de bezichtigingen liever uitstelt.

Tref tijdens bezichtigingen altijd de volgende voorzorgsmaatregelen:

  • Was voor en na de bezichtiging je handen;
  • Schud geen handen en blijf op gepaste afstand;
  • Raak niet onnodig veel zaken (deurklinken) aan tijdens de bezichtiging;
  • Bel bij twijfel de bezichtiging af.

Waarmee rekening houden?
Enkele belangrijke zaken om rekening mee te houden:

  • Fysiek contact vermijden wij, we begroeten alleen verbaal.
  • Voel je je niet lekker, of ben je verkouden, zeg dan direct je afspraak af.
  • Maak geen afspraak als je vanaf 01 maart in een risicogebied bent geweest.
  • Bij binnenkomst kan je de handen wassen. Indien dit niet mogelijk is, dan hebben wij doekjes om de handen te reinigen. Wij vragen jou dit te respecteren.

Met deze maatregelen trachten wij de juiste balans te vinden tussen zo goed mogelijk beschermen van onze medewerkers en daarbij het continuëren en op peil houden van onze dienstverlening voor onze klanten.

Helm & Heus Makelaars zal er alles aan doen om het verkoopproces voor haar klanten te continueren, maar wel op een veilige manier. Deze onzekere tijd vraagt om creatieve oplossingen en flexibiliteit van iedereen. Samen staan we sterk!

Meer informatie over besmetting, hygiëne- en voorzorgsmaatregelen vind je op de website van de RIVM.