Vraag je energielabel vandaag nog aan! - Helm & Heus Makelaar Westland

Vraag je energielabel vandaag nog aan!

Geplaats op: 19 jun 2020

Tip waar je geld mee bespaart!

Vraag nu je energielabel aan, dit kan je namelijk veel geld besparen.

Nu kan een energielabel nog gemakkelijk online worden aangevraagd voor ongeveer €7,50. Na 1 januari komt hier verandering in, dan moet er een energie-adviseur langskomen, die jouw woning beoordeelt. De prijs kan dan oplopen tot bijna €200,-! Het energielabel is 10 jaar geldig en verplicht bij de overdracht van je woning.

Per 1 januari 2015 volgen er sanctiemaatregelen wanneer er geen energielabel overhandigd kan worden bij verkoop/verhuur. De boete voor de verkoper/verhuurder kan oplopen tot ongeveer € 400,- euro wanneer het energielabel bij de oplevering van de woning ontbreekt.

Wat is een energielabel?

Een energielabel is een keurmerk wat onder andere laat zien hoe goed het huis geïsoleerd is. Bij de verkoop of verhuur is een definitief energielabel verplicht. Zo kunnen kopers en huurders in één oogopslag zien of een woning zuinig of onzuinig is. Een zuinige woning betekent een lagere energierekening, meer wooncomfort en minder CO2-uitstoot, dus beter voor het milieu! Wanneer een woning energielabel A heeft, dan is de woning zeer zuinig. Heeft de woning een energielabel G dan is deze zeer onzuinig.

 

Hoe vraag je een energielabel aan?

Je kan een energielabel aanvragen op www.energielabelvoorwoningen.nl. Houd hierbij je DigiD bij de hand, dit heb je nodig om in te loggen. Vervolgens kan je de energiebesparende maatregelen invullen

Vul vervolgens de energiebesparende maatregelen in die jij thuis hebt genomen. Zorg er ook voor dat je bewijs bij de hand hebt om deze maatregelen aan te tonen. Denk aan facturen, verkoopbrochure of foto’s.

Ben jij van plan binnen 10 jaar te verhuizen? Vraag kan nu je energielabel nog aan!