Wat is er via de VVE verzekerd en wat moet jij als appartementseigenaar zelf verzekeren? - Helm & Heus Makelaar Westland

Wat is er via de VVE verzekerd en wat moet jij als appartementseigenaar zelf verzekeren?

Heb jij een appartement gekocht of ben jij op zoek naar een appartement? Voordat je in de woning gaat wonen, moet je goed kijken naar de verzekeringen die afgesloten moeten worden. Dit is bij een appartement namelijk net iets anders.
Iedere VVE is wettelijk verplicht om bepaalde verzekeringen af te sluiten; namelijk een opstalverzekering en een aansprakelijkheidsverzekering.
De opstalverzekering is het belangrijkste. Dit verzekert de schade aan uw appartementengebouw. Bijvoorbeeld schade die ontstaat door storm, water, brand of een inbraak. Een glasverzekering is een extra optie.
De tweede verplichte verzekering voor de VvE is de aansprakelijkheidsverzekering, ook wel WA-verzekering genoemd. Deze verzekering dekt de schade aan derden (en de spullen van derden) die worden veroorzaakt door het pand of gebreken aan het pand, bijvoorbeeld door het wegwaaien van dakpannen.

Naast de verplichte verzekeringen is het voor de VvE ook mogelijk om enkele andere verzekeringen af te sluiten. Optionele verzekeringen zijn:
- Bestuurdersaansprakelijkheidsverzekering
- Rechtsbijstandsverzekering
- Glasverzekering
- Ongevallenverzekering
- Gezamenlijke inboedelverzekering
Naast de gemeenschappelijke verzekeringen, is het goed om als appartementseigenaar nog eigen verzekeringen af te sluiten. Denk bijvoorbeeld aan een inboedelverzekering of een aansprakelijkheids- of rechtsbijstandverzekering.
- De inboedelverzekering dekt de schade aan de spullen in je huis.
- De aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die jij per ongeluk hebt veroorzaakt aan spullen van andere.
- Met een rechtsbijstandverzekering ben je verzekerd voor juridische hulp bij een conflict. Juridische hulp kan handig zijn als je in een conflict komt met bijvoorbeeld een aannemer of een burenruzie die uit de hand loopt.

Bij Helm en Heus Finance by EVR ben je aan het juiste adres voor ál je financieringsvraagstukken, verzekeringen en andere vastgoed vraagstukken! Wil jij meer informatie? Neem dan vrijblijvend contact op via 0174 444 440 of kijk eens op